четвер, 4 грудня 2014 р.

Книга - вікно у світ!

    Сучасні технології заполонили наше життя, але хороша книга залишається незмінним супутником, порадником, другом. Надто якщо ця книга незвичайна, неповторна! Ось огляд лише деяких таких поліграфічних шедеврів.

                                                                    
   Бібліотека-діамант. Нова будівля Національної бібліотеки Білорусі увійшла до різних рейтингів найнезвичайніших споруд світу. Мешканці Мінська називають свою бібліотеку діамантом саме через форму – будинок являє собою ромбокубооктаедр висотою 73,6 м. Оригінальним є підсвічування будівлі у вигляді гігантського багатобарвного екрана, що вмикається щодня із заходом сонця і працює до опівночі.


   Книжка 360°. Японський художник Юсуке Ооно створив унікальну тривимірну казку про Білосніжку. Читати таку книжку надзвичайно цікаво, адже вона приємно вражає не лише своїм змістом, а й формою.



   Найбільша книжка у світі. Це атлас висотою 180 см, який складається з 37 друкованих настінних карт розміром 1,9 х 1,75 м. Видання створено в 1660 році спеціально для англійського короля Карла II.









    Книжка-тунель. Це унікальне видання являє собою тунель, що сполучає Нью-Джерсі та Нью-Йорк. Подорожуючи цим тунелем, можна дізнатися багато цікавинок з історії та сучасності.


  Дірява книга. Американський письменник Джонатан Сафран Фоєр вирішив наочно показати, що таке гіпертекст. Тому і створив свою нову книгу  “Tree of Codes” суцільно дірявою.





Джерело: Бібліотечка "Дивослова"








Немає коментарів:

Дописати коментар